آش کارده

نوشته شده توسط:غضنفر زارع | ۰ دیدگاه

آش کارده

کارده یک نوع سبزی کوهی بسیا رتند است اگر بصورت خام خورده شود خطرناک است وبه دهان ومعده آسیب میرساند ولی چنانچه به روش صحیح پخته شود بسیار لذیذ و پر خاصیت است.ما در اینجا روش صحیح پخت آن را به شما آموزش میدهیم امیدوارم مورد استفاده قرار گیرد

 

  

 

مواد لازم:

1-کارده  تازه                                  2  کیلو

2- برنج یا خرده برنج                        1 کیلو

3- آرد گندم                                 250 گرم

4- دوغ                                       2 کیلو   

5- آبغوره                                    1 کیلو  ( به دلخواه قابل تغییر است)

6- نمک فلفل                            به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا باید مایع اصلی آش را آماده کنیم.

کارده ها را خوب کوفته یا چرخ میکنیم ودر حین کوفتن یا چرخ کردن

آرد را اضافه می کنیم تا خوب مخلوط شود ، در ظرفی مقدار ی آب

جوش میکنیم وکارده وبرنج را در آب جوش ریخته مخلوط میکنیم، دوغ

را کم کم به آن اضافه میکنیم ودر حین اضافه کردن دوغ باید مرتب محلول

را به هم زد .

تذکر: چنانچه دوغ را یکباره داخل آبجوش بریزید دوغ می برد وخراب می شود.

باید انقدر کفگیر یا وسیله دیگر را در محلول بگردانیم تا دوغ با آبجوش کاملا

هم دما شوند.سپس روی ظرف را میبندیم پتو یا چیز دیگری را در گوشه ای .

قرا رمیدهیم و ظرف را روی آن می گذاریم وباپتو یا پوشاک دیگری روی ظرف

را می پوشانیم که به این عمل اصطلاحاً خواباندن آش کارده می گویند.

محلول باید حد اقل 10 ساعت به این صورت باقی بماند تا ترش کند.

بعد از آن ظرف را روی آجاق گاز قرار میدهیم تا بجوشد وجوشیدن آن

ممکن است چند ساعت طول بکشد در این مرحله نیز تا بجوش آمدن

محلول کفگیری رادر آن بگردانید تا مشکلی برای دوغ پیش نیایددر طول

پختن اگر احساس کردید آش شما در حال سفت شدن است به آن آب

اضافه کنید و اگر زیاد شل است میتوانید مقداری برنج وآرد اضافه کنید

.سعی کنید بطور کامل روی طرف را نپوشانید چون بخاطر ترش بودن دوغ

و تند بودن کارده خیلی زود سر میرود درحین جوشیدن میتوانید نمک وفلفل

را اضافه کنید ولی بهتر است آبغوره را در اواخر پخته شدن اضافه کنید.

برای  آنکه بدانید آش شما پخته است یا خیرمقداری از آَش را میل بفرمایید

دیگر صدمه ای نمی رساند اگرموقع جویدن سبزی احساس کردید زبانتان

حالت سوزش دارد باید به جوشیدن ادامه دهید البته ممکن است مقداری

از سوزش زبان مربوط به فلفل باشد.بعد از چند ساعت جوشیدن با اطمینان

کامل آش را میل بفرمایید  نوش جان

نکته:مقدار مواد ذکر شده بطور معمول است و بنابه سلیقه قابل تغییر است.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...